דף הבית אודות חוברת טעמים תפריטים מתכונים פעילויות מסלולי טיול חסויות כתבו עלינו

מתכון: כיסוני בצק  בטעם רוזמרין ממולאים  במלית בטטות ויוגורט על סלט יווני
                                                          שף: עומר יוגב
הכנת הבצק לכיסונים
חומרים
200 גרם קמח לבן
100 גרם קמח מלא
10 גרם שמרים יבשים
100 מ"ל מים
80 גרם מחאה רכה
15 גרם
5 גרם מלח
מעט רוזמרין טרי קצוץ דק
הכנת הבצק
לשים ביחד את הקמח הלבן,קמח מלא,שמרים ומים עד קבלת תערובת אחידה.מוסיפים את שאר החומרים ולשים שוב.
מלית
2 בטטות בינוניות
1 בצל לבן
1 כף תערובת תבלין איטלקי של חוות דרך התבלינים
2 כפות פפריקה מתוקה
4 כפות יוגורט בקר
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
 
אופן ההכנה
קולפים את הבטטות ואת הבצל חותכים לקוביות ,מוסיפים את כל החומרים למעט היוגורט והפטרוזיליה מחממים בתנור בחום של 160 מעלות עד שהבטטות והבצל מתרככים ומוציאים לקירור,לאחר שהתקררו מוסיפים את היוגורט והפטרוזיליה ומערבבים ביחד.
הכנת הכיסונים
מרדדים את הבצק על משטח מקומח,ויוצרים קוביות של 8 ס"מ על 8 ס"מ,שמים את המלית בתוך וסוגרים (בצורת משולש או חצי עיגול) ומהדקים,מתיזים קצת שמן מלמעלה,משמנים את התבנית (אפשר לאפות על נייר אפייה ולהתיז עם מרסס מעט שמן).מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים כ 20 דקות.
 
הגשה
לאחר שאפינו את הכיסונים מומלץ לסדר את הכיסונים על הצלחת ומעל כל אחד כף של סלט יווני.
 
 
 
   
   

בקרוב עוד מבצעים!!







 
 
בחזרה לאתר "הפקה עברית"